Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€

4 +1 λάθη που κάνουμε στην επιλογή και χρήση αντηλιακών

Γράφει: Δήμητρα 13.4.2021

Για την αντιηλιακή προστασία γίνεται συνεχώς λόγος από τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως το αντηλιακό είναι ένας σύμμαχος που πρέπει να έχουμε κοντά μας όλο το χρόνο, ακόμη και όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος!

Το κατάλληλο αντηλιακό, τελικά υπάρχει; Ποιο είναι; Και τι πρέπει να προσέχουμε στην επιλογή του;

Ας βρούμε την απάντηση, αφού πρώτα καταλάβουμε τι μπορεί να κάνουμε λάθος όταν επιλέγουμε και όταν χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό προϊόν.

1. Κοιτάμε ΜΟΝΟ την τιμή!

Ο οικονομικός παράγοντας έχει το δικό του σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός αντηλιακού προϊόντος, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ένα πολύ οικονομικό προϊόν είναι προφανώς δελεαστικό, αλλά δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι αν είναι απόλυτα ασφαλές. Μια προσεκτική εξέταση στα συστατικά του είναι απαραίτητη να γίνει, πριν βάλουμε το προϊόν στο καλάθι μας! Ακόμη και ένα πολύ ακριβό αντηλιακό πάλι δεν σημαίνει ότι είναι καλό, αφού το κόστος του ενδεχομένως να ανεβαίνει και λόγω του κόστους προβολής του. Επομένως, για να επιλέξουμε ένα καλό, για το δέρμα μας, αντηλιακό θα πρέπει να ελέγξουμε σίγουρα τα συστατικά και στη σύνθεσή του.

Αντηλιακή Προστασία

2. Χρησιμοποιούμε το περσινό αντηλιακό!

Η καλοκαιρινή τσάντα των διακοπών μας έχει εκεί στο βάθος της ένα αντηλιακό που το αγοράσαμε την προηγούμενη χρονιά. Το βλέπουμε γεμάτο και το κρατάμε! Λάθος, λάθος, λάθος. Από την άνοιξη ήδη, θα πρέπει να προμηθευτούμε ένα νέο αντηλιακό, καθώς και τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας έχουν περίπου ένα χρόνο διάρκειας ζωής, χωρίς να παρουσιάζουν αλλοιώσεις. Το καλοκαίρι θέλουμε να προστατέψουμε το δέρμα μας με κάθε τρόπο και μόνο ένα καινούριο αντηλιακό μπορεί να εγγυηθεί για την αποτελεσματικότητά του.

 

3. Επιλέγουμε χαμηλό δείκτη προστασίας για να αποκτήσουμε ευκολότερα το πολυπόθητο μαυρισμένο δέρμα.

Οι πρώτες μέρες επαφής του ήλιου με το δέρμα μας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι έντονες και πολύωρες. Όσο και να θέλουμε να έχουμε ένα σοκολατένιο δέρμα, η επιλογή ενός αντηλιακού με χαμηλό δείκτη προστασίας είναι λάθος. Ουσιαστικά, με αυτή την επιλογή δεν προστατεύουμε καθόλου το δέρμα μας. Άλλωστε, ακόμη και με τον υψηλό δείκτη θα καταφέρουμε να μαυρίσουμε, αλλά θα γίνει σταδιακά, χωρίς να κινδυνεύουμε. Επιπλέον, το σταδιακό μαύρισμα θα κρατήσει και πολύ περισσότερο…

 

4. Βάζουμε αντηλιακό μόνο στην παραλία.

Στην βόλτα μας, στο αυτοκίνητο, στο δρόμο για την δουλειά μας, στο τρέξιμο ή την ποδηλασία μπορεί να βρισκόμαστε καθημερινά τις ηλιόλουστες μέρες. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να ξεχνάμε την αντηλιακή προστασία μας. Ο ήλιος δεν βρίσκεται μόνο στην παραλία και στη θάλασσα. Η αντανάκλαση του ήλιου σε επιφάνειες κτιρίων, χώματος, τζαμιών στέλνει την ακτινοβολία του και μπορεί να γίνει επικίνδυνος σε οποιαδήποτε στιγμή, αν εκτεθούμε πολλές ώρες χωρίς προστασία.

5. Χρησιμοποιούμε το αντηλιακό σώματος στο πρόσωπο.

Ίσως για οικονομικούς λόγους ή λόγους ευκολίας επιλέγουμε να έχουμε ένα αντηλιακό σώματος και το χρησιμοποιούμε και στο πρόσωπό μας. Σκεφτόμαστε πως δέρμα είναι στη μία περιοχή, δέρμα και στην άλλη. Όμως, το δέρμα του προσώπου μας είναι πολύ πιο ευαίσθητο σε σχέση με αυτό του σώματος και φυσικά χρειάζεται διαφορετική περιποίηση και προστασία.

Τελικά η αντηλιακή προστασία χρειάζεται περισσότερη προσοχή από ότι της δίνουμε! Παραδεχτείτε το. Λάθη κάνουμε όλοι, όμως αυτή τη φορά ας υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι θα προσέξουμε περισσότερο. Άλλωστε αφορά την υγεία μας!

Στην Timalfes δημιουργήσαμε την Green Αντηλιακή Προσώπου 3 σε 1 SPF50. Ένα πιστοποιημένο φυσικό προϊόν από τη Natrue.

Ανακαλύψτε τη σύνθεσή της και απολαύστε τον ήλιο χωρίς ενοχές!

Share this blog

Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφείτε