Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€

Γήρανση και ψηφιακή εποχή! Πώς σχετίζονται;

Γράφει: Λιάνα _ 9.7.2021

Τα τελευταία χρόνια, με την επικράτηση της ψηφιακή εποχής, ακούμε όλο και πιο συχνά τον όρο φωτογήρανση, όπως επίσης και προειδοποιήσεις ασφαλείας σχετικά με την πολύωρη χρήση υπολογιστών και smart phones. Εκφράσεις όπως «αποφύγετε την έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή», «μη τσεκάρετε όλη την ώρα το κινητό σας», ή ακόμη ότι «το blue light μας κάνει κακό»… έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Πόση αλήθεια να κρύβεται άραγε σε αυτές τις φράσεις; Λοιπόν…

Το φως του ήλιου, αποτελείται από ένα φάσμα χρωμάτων, όπως κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε σε όλες τις διαβαθμίσεις και αποχρώσεις ανάλογα με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Το φως του ήλιου, αποτελείται από ένα φάσμα χρωμάτων, όπως κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε σε όλες τις διαβαθμίσεις και αποχρώσεις ανάλογα με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Αν και τα μπλε κύματα φωτός δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο οι ακτίνες UV, αφού δεν προκαλούν εγκαύματα, φωτοαλλεργίες ή καρκίνο του δέρματος, και γενικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ωστόσο έρευνες έχουν αποδείξει ότι το μπλε φως ευθύνεται για ένα νέο είδος φωτογήρανσης, το digital ageing. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν καλά και άσχημα νέα…

Τα άσχημα νέα είναι ότι το blue light, είναι ακτινοβολία με μήκος κύματος 400-500 νανόμετρα, που εισχωρεί στην επιδερμίδα, διαπερνά το χόριο και φτάνει έως τον υποδερμικό ιστό. Έτσι, μέσω του οξειδωτικού στρες, επιταχύνεται η γήρανση, καθώς οι ελεύθερες ρίζες «διασπούν» την ελαστίνη και το κολλαγόνο μειώνοντας τη μηχανική ένταση και τις δυνάμεις των ινοβλαστών που είναι υπεύθυνοι για τη σφριγηλότητα και τη νεανική όψη και προκαλεί απώλεια της ελαστικότητας και της τονικότητας του δέρματος, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται κουρασμένο, χωρίς λάμψη, χωρίς φωτεινότητα, ενώ δημιουργούνται κηλίδες και πανάδες.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε χωρίς να χρειαστεί να αποχωριστούμε τα αγαπημένα μας gadgets. Τι μπορούμε να κάνουμε;

– Χρησιμοποιούμε ακουστικά ώστε να αποφεύγουμε την άμεση επαφή του blue light με την επιδερμίδα μας καθώς μιλάμε και

– Μειώνουμε τη φωτεινότητα της οθόνης, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες ώστε να μη διαταράσσουμε τον κιρκαδικό ρυθμό μας, γνωστό και ως βιολογικό ρολόι, να προστατεύουμε την όρασή μας αλλά και την έκθεσή μας στο φως.

– Χρησιμοποιούμε το Face & Eyes Serum Dry Oil της TIMALFES, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με θαλάσσιες ουσίες, όπως φουκοστερόλες και θαλάσσια καροτενοειδή τα οποία συμμετέχουν στην καταπολέμηση του μπλε φωτός στους ωκεανούς και επικεντρώνονται εξ’ ολοκλήρου στην τοξική ενέργεια, αποκαθιστούν και προστατεύουν τις συσταλτικές δυνάμεις των ινοβλαστών. Παράλληλα, τα δραστικά συστατικά του βρίσκονται σε πλήρη συνέργεια με τα ευγενή και πολύτιμα φυτικά έλαια που περιέχει, προσφέροντάς μας ενυδάτωση, αντιγήρανση και ελαστικότητα.

– Τοποθετείστε ένα λουλούδι πχ ζέρμπερα, χρυσάνθεμο ή ένα κάκτο δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή σας, βοηθά στην απορρόφηση των ρύπων κάθε μορφής και ομορφαίνει το χώρο.

Share this blog

Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφείτε