Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€

Σίγουρα έχεις ακούσει για τη φωτογήρανση... Ξέρεις όμως τι ακριβώς είναι;

Γράφει: Λιάνα _22.6.2021

Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές και η μελάγχρωση είναι δερματικά προβλήματα που συχνά εμφανίζονται καθώς μεγαλώνουμε, κι ενώ πιστεύουμε ότι οφείλεται στο πέρασμα του χρόνου, ο κύριος ένοχος είναι η φωτογήρανση, η βλάβη δηλαδή που προκαλείται στο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία (UV).

Υπεύθυνη για το 90% των ορατών αλλαγών στο δέρμα είναι η φωτογήρανση. Είναι το αποτέλεσμα της σωρευτικής βλάβης από την ηλιακή ακτινοβολία στην οποία έχουμε εκτεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

TIMALFES για όσους αγαπάνε τη ζωή


Υπεύθυνη για το 90% των ορατών αλλαγών στο δέρμα είναι η φωτογήρανση. Είναι το αποτέλεσμα της σωρευτικής βλάβης από την ηλιακή ακτινοβολία στην οποία έχουμε εκτεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. 

Το φως του ήλιου είναι γύρω μας και λατρεύουμε να μας αγγίζει

Ωστόσο, η προστασία του δέρματός μας από τις βλαβερές ακτίνες του ανάγεται σε ζήτημα το οποίο θα πρέπει να μας απασχολεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η χρονολογική γήρανση της επιδερμίδας είναι αναμενόμενη, η φωτογήρανση όμως επιταχύνει τη διαδικασία! Τα καλά νέα είναι ότι είναι απολύτως αποτρέψιμη.

Παρακάτω, αναλύω τις αιτίες και τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη φωτογήρανση, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου στην επιδερμίδα μας.

Το δέρμα μας λοιπόν, αποτελείται από τρία στρώματα: την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο (ή λιπώδη) ιστό. Το χόριο περιέχει κολλαγόνο, ελαστίνη και άλλες ίνες που υποστηρίζουν τη δομή του δέρματος. Αυτά τα στοιχεία είναι που δίνουν στο δέρμα την ομαλή και νεανική εμφάνισή του – και δυστυχώς είναι αυτά τα οποία καταστρέφονται από την υπεριώδη (UVA) ακτινοβολία.

Η υπεριώδης ακτινοβολία από την άλλη, αποτελείται από δύο διαφορετικούς τύπους, την UVA και την UVB. Όταν οι ακτίνες UV χτυπήσουν το δέρμα, βλάπτουν το DNA του, και τα κύτταρα στο χόριο παράγουν μελανίνη για να αποτρέψουν περαιτέρω βλάβες. Ουσιαστικά, έτσι λειτουργεί και η εσωτερική διαδικασία μαυρίσματος. 

Είναι η προσπάθεια που καταβάλλει το δέρμα μας να εμποδίσει την 
ακτινοβολία να διεισδύσει σε αυτό.

Οι ακτίνες UVB είναι ο κύριος ένοχος πίσω από το ηλιακό έγκαυμα. Οι ακτίνες UVA είναι οι κύριες υπεύθυνες για τη φωτογήρανση. Οι ακτίνες UVA διεισδύουν βαθιά στο χόριο, όπου καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου. Αυτή η βλάβη προκαλεί αυξημένη παραγωγή μη φυσιολογικής ελαστίνης. Οι ασυνήθιστες ποσότητες ελαστίνης που παράγονται έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενζύμων που ονομάζονται μεταλλοπρωτεϊνάσες. Αυτά τα ένζυμα, τα οποία, υπό φυσιολογικές συνθήκες, αναδημιουργούν το κατεστραμμένο κολλαγόνο, συχνά δυσλειτουργούν και αποδομούν το κολλαγόνο, με αποτέλεσμα τη λανθασμένη αναδόμηση του δέρματος. Καθώς αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται με καθημερινή έκθεση σε UVA, το λανθασμένα αναδομημένο δέρμα σχηματίζει ρυτίδες, και το κατεστραμμένο κολλαγόνο έχει ως αποτέλεσμα ένα δέρμα γεμάτο κηλίδες, λεπτές γραμμές και σημάδια. 

Αντηλιακή Προστασία

Πως θα δείχνουμε πάντα νέοι/ες

Η καθημερινή εφαρμογή κρέμας με αντηλιακή προστασία δεν προστατεύει μόνο από τον καρκίνο του δέρματος, αλλά επίσης και από τη φωτογήρανση! Για την ασφαλή, αποτελεσματική και μακροχρόνια προστασία από τη φωτογήρανση, οι ειδικοί προτείνουν την τακτική χρήση προϊόντων με φυσικό αντηλιακό φίλτρο, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου, το οποίο έχει ευρύτερη κάλυψη από τις ακτίνες UVA. Η αντηλιακή μας κρέμα θα πρέπει να έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30. 

Η Green Αντηλιακή Προσώπου 3σε1 SPF50 της Timalfes Natural Cosmetics, χάρη στο αντηλιακό της φίλτρο – οξείδιο του ψευδαργύρου, και τον υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας που διαθέτει, προσφέρει στην επιδερμίδα μας την προστασία που χρειαζόμαστε έναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και τη φωτογήρανση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ειδικά, ωστόσο, κατά τους μήνες έντονης ηλιοφάνειας, η χρήση της καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

Επίσης, μία νέα γενιά προϊόντων με αντηλιακή προστασία περιέχουν τώρα ένζυμα επιδιόρθωσης DNA που βοηθούν στην αποκατάσταση βλάβης από τη φωτογήρανση. Τα ένζυμα αυτά ενεργοποιούν το DNA των γειτονικών, ανέπαφων, περιοχών του δέρματος, και επιταχύνουν τη διόρθωση της περιοχής που έχει πληγεί από τη φωτογήρανση.

Ένα από τα κορυφαία προϊόντα τέτοιου τύπου είναι η Αντιγηραντική Κρέμα Ημέρας της Timalfes Natural Cosmetics, με δράση κατά της φωτογήρανσης. Χάρη στο ένζυμο Thermus Thermophilus και τη βιταμίνη Ε που περιέχει, παρέχει στην επιδερμίδα μας ισχυρή αντηλιακή προστασία, ενώ παράλληλα, αντιστρέφει βασικά σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, οι πανάδες, οι φακίδες και οι κηλίδες που προκαλούνται από τη UV ακτινοβολία. Τα χαρακτηριστικά της αυτά την καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο της επιδερμίδας μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τα νέα είναι ευχάριστα!

Όπως ισχυρίζονται και οι ειδικοί, η φωτογήρανση είναι μία απολύτως προβλέψιμη και αποφευκτέα μορφή γήρανσης, αρκεί να φροντίζουμε για την επαρκή προστασία της επιδερμίδας μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, χρησιμοποιώντας σε τακτική βάση τα κατάλληλα προϊόντα αντηλιακής προστασίας. ΄Έτσι, όχι μόνο θα προστατευόμαστε από τις βλαβερές αλλοιώσεις που μπορεί να επιφέρει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα μας, αλλά και η όψη μας θα είναι νεανική και αψεγάδιαστη για πολύ περισσότερο χρόνο!

Share this blog

Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφείτε